Спелео комплекси

Спелео комплекси

Повеќепати се думав дали да напишам некој текст за проблемите со кои се среќава македонската спелеологија. Покрај тоа дали да пишувам, се думав и во која форма да биде пишаното. На крај секојпат кога ќе бев испровоциран напишам нешто, ќе излезеше дека немам време за тоа, па по долго време сепак се решив да одвојам троа време и да споделам некоја мисла на темава….